beste verhuisdozen

De beste verhuisdozen in 2024

Wat zijn de beste verhuisdozen in 2023? – Voor je het weet is het zo ver. De verhuizing komt steeds dichterbij en het wordt tijd om in te gaan pakken. Hier heb je natuurlijk verhuisdozen voor nodig maar wat zijn nou de beste verhuisdozen? De ideale verhuisdoos is gemakkelijk uit te klappen, stevig, goedkoop en ruim. Dus waar koop je je verhuisdozen? In dit artikel zetten wij een aantal verhuisdozen onder elkaar en geven je, als ervaren verhuizers, onze professionele mening.

In deze recensie wordt er rekening gehouden met een aantal factoren die de kwaliteit van de verhuisdozen aangeeft. Dit zijn: prijs, afmeting, draagkracht en gemak.

Bij Feitsma verhuizingen Haarlem krijgt u gratis verhuisdozen in bruikleen!

 

Verhuisdozenloods.nl

 

 

De verhuisdozenloods is een website die verhuisdozen en verhuismateriaal verkoopt van verhuisbedrijf kwaliteit. Ze hebben enorm veel verschillende soorten verhuisdozen en zijn dan ook de meest gevarieerde verkoper in deze lijst. Ze hebben onder andere: Normale verhuisdozen, dubbelwandige verhuisdozen, boekendozen en garderobedozen.

 

 

De normale verhuisdozen beginnen op € 2,00 per stuk en zijn daarmee de duurste op deze lijst. Echter daalt de prijs van de dozen aanzienlijk naarmate je besluit meerdere dozen te kopen. Zo betaal je bij een aankoop van 100 dozen nog maar € 1,60 per doos.

 

 

Kwalitatief gekeken zijn de dozen van de verhuisdozenloods met kop en schouders de beste op deze lijst en raden wij u aan om voor de verhuisdozenloods te kiezen wanneer u de kans op schade minimaal wilt maken. Ze zijn te bestellen via deze link

Action

 

 

Action staat bekend om zijn goedkope producten en dit geldt ook voor de verhuisdozen. De dozen van de action zijn met slechts €0,98 per stuk de goedkoopste dozen op onze lijst. De afmetingen zijn 48 x 34 x 33 cm en met een inhoud van ongeveer 54 liter dus ruim genoeg voor de meeste spullen. De draagkracht is 50 kilo en dit is heel goed voor een verhuisdoos van deze prijs. De verhuisdoos van Action is in en uitklapbaar zonder deze te hoeven vastplakken en is dus erg gemakkelijk te gebruiken. De goedkope verhuisdozen van Action hebben een enorm goede prijs-kwaliteit verhouding en zijn dus zeker een aanrader. De dozen worden niet naar uw huis bezorgd maar u moet deze via click en collect ophalen bij een Action filiaal bij u in de buurt. Bestel ze via deze link.

Action verhuisdoos

Praxis

 

 

De dozen van Praxis zijn iets duurder dan die van Action, namelijk €1,95. Dit is echter wel omdat er op dit moment (1/4/2021) een aanbieding is op de verhuisdozen want normaal gesproken kosten ze €2,29 per stuk. Dit is dus meer dan twee keer zo duur dan de dozen van de action. De afmetingen van de verhuisdoos zijn 30 x 30 x 55 cm en met een inhoud van ongeveer 50 liter dus een beetje kleiner dan de Action verhuisdozen. De draagkracht van de doos is niet bekend maar door te kijken naar het bodemoppervlak verwachten wij dat de draagkracht iets minder is dan die van de Action verhuisdoos. De doos is in- en uitklapbaar zonder deze vast te hoeven plakken en is iets platter dan de doos van de Action waardoor deze gemakkelijk op te stapelen is.

 

 

Wij vinden hem iets minder dat de Action doos maar door de vorm is het alsnog een goede doos waar een hoop in kan die erg stevig is. U kunt de dozen thuis laten bezorgen of ophalen bij een filiaal bij u in de buurt. Bestellen via deze link.

Verhuisdoos Praxis

Gamma

 

 

De derde optie voor het kopen van verhuisdozen is de gamma. Zullen dit de beste verhuisdozen in 2023 zijn? Gamma heeft verhuisdozen in meerdere soorten en maten. Zo hebben ze een standaard bewaardoos / verhuisdoos vergelijkbaar met de vorige twee dozen, een extra sterke verhuisdoos, een compacte verhuisdoos en een XXL verhuisdoos. Voor het gemak gebruiken we de standaard verhuisdoos maar als u alle dozen wilt bekijken kunt u op deze link klikken.

 

 

De verhuisdoos van Gamma is te koop in sets van 5 stuks en dit kost je €6,99. Omgerekend is dit ongeveer €1,40 per doos en deze is dus goedkoper dan de doos van de Praxis. De afmetingen zijn 48 x 32 x 33 en met een inhoud van ongeveer 51 liter zijn de ze dus ongeveer net zo groot als de andere twee. De draagkracht is echter maar 25 kilo en dit maakt de dozen van de Gamma dus een stuk minder stevig dan de twee concurrenten. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat liever hebben dat je de stevigere (en duurdere) extra sterke dozen koopt. De doos beschikt wel over een autolock bodem en hoeft niet dichtgeplakt te worden, wat het gebruik van de doos erg gemakkelijk maakt. Verhuisdozen van de Gamma bestellen? Klik deze link.

Gamma verhuisdozen

Feitsma verhuizingen

Wij van Feitsma verhuizingen hebben ook onze eigen verhuisdozen. Wanneer u een verhuizing boekt bij Feitsma verhuizingen krijgt u zo veel dozen als u nodig heeft geheel gratis in bruikleen! Voor een verhuizing heeft u vaak tot wel 100 verhuisdozen nodig, dit scheelt u €100,- op de Action dozen, €140,- op de gamma dozen en wel €229,- op de dozen van de Praxis. De dozen hebben een inhoud van 50 liter en een draagkracht van 50 kilo. Ook leveren we, indien nodig, boekendozen en garderobedozen voor uw boeken en kleding. De dozen worden ruim van tevoren bij u thuis afgeleverd en na de verhuizing weer opgehaald. Onze dozen zijn dus écht de beste verhuisdozen in 2023.

Wilt u gebruik maken van onze gratis verhuisdozen en de verhuisservice van een bedrijf met al bijna 100 jaar ervaring? Twijfel dan niet en vraag gemakkelijk en snel een offerte aan op onze website. Liever zelf verhuizen? Lees dan hier meer over wat u moet voorbereiden voor uw verhuizing.

Verhuisdozen inpakken

Veel gestelde vragen

Wanneer u verhuist met Feitsma verhuizingen komt er altijd een professional bij u langs die de inhoud van de inboedel voor u inschat. Dit is de gemiddelde inboedel per gezinssamenstelling:

 • gemiddelde inboedel gezin met 2 kinderen: 40 /45 m3
 • gemiddelde inboedel stel zonder kinderen: 25/ 30 m3
 • gemiddelde inboedel alleenstaande: 15/ 20 m3

De kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De moeilijkheidsgraad van de te verhuizen inboedel. Verhuizen van een concertvleugel zal extra kosten met zich meebrengen.
 • Het type woning ( een verhuizing naar een bungalow is voordeliger dan naar een woning aan het eide van de galerij op 10 hoog)
 • Het volume (aantal m3) van de inboedel
 • De afstand tussen de oude en de nieuwe woning
 • Het tarief voor een verhuizing van 40 m3 ( gemiddelde inboedel van gezin met 2 kinderen) van een eengezinswoning naar een eengezinswoning in dezelfde buurt, ligt rond de € 2200,00 incl btw.
 • Het tarief voor een verhuizing van 20 m3 (gem. inboedel alleenstaande) van een appartement naar een appartement in dezelfde buurt ligt rond de € 1100,00 incl btw

Een doos met encyclopedieën weegt al gauw 60 kg. Voor het mooie is dit een beetje te zwaar voor uw verhuizers. De huidige arbonorm ligt op maximaal 23 kg. Maak uw dozen dus niet te zwaar. Vul een doos bv voor de helft met boeken en de andere helft met lichtere spullen. Klik hier voor meer tips over het inpakken van uw verhuisdozen.

Bij verhuizingen in Haarlem: houdt bij het inpakken van uw servies rekening met de volgende richtlijnen:

 • leg iets zachts op de bodem van de doos, zoals theedoeken of keukenhanddoeken.
 • wikkel borden in inpakpapier en plaats deze op de kant in de doos
 • zeer kwetsbare borden dienen per stuk in papier gewikkeld te worden, miner breekbare borden kunnen per 4 of 6 stuks in papier gewikkeld te worden
 • glazen rechtop in de doos plaatsen
 • boven de laag met borden en/of glazen weer iets zachts en hierbovenop wat lichtere minder breekbare spullen, zoals kopjes

Haarlem is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Zuid-Kennemerland. Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. Haarlem telt 167.763 inwoners en is daarmee na Amsterdam de grootste stad van Noord-Holland en de twaalfde gemeente van Nederland. De grootstedelijke agglomeratie Haarlem (Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort) telt ongeveer 235.000 inwoners en het stadsgewest Haarlem (Zuid-Kennemerland en IJmond) ruim 385.000 inwoners.

Binnen de agglomeratie Haarlem verhuizen wij in de volgende gemeenten:

Verder zijn wij in alles steden en dorpen in de provincie Noord Holland actief.