kunst verhuizen, schiledrijen verhuizen en inpakken

Deskundige Gids voor het Inpakken en Verhuizen van Schilderijen: Veilige Transportmethoden en Materialen

Verhuizen van Schilderijen, hoe doe je dat? : Het verhuizen van kunstwerken, in het bijzonder schilderijen, vereist aandacht en zorg. Of het nu gaat om een kostbaar familiestuk of een waardevolle kunstaankoop, het correct inpakken en transporteren van schilderijen is cruciaal om schade te voorkomen. In deze blog delen we essentiële tips en technieken voor het veilig inpakken en vervoeren van uw schilderijen, met een focus op beschikbare inpakmaterialen en transportmethoden.

Deel 1: Het Belang van Goede Inpakmaterialen

 • Inpakmaterialen: Het kiezen van de juiste materialen is essentieel. Aanbevolen materialen zijn zuurvrij papier, bubbeltjesplastic, stevige kartonnen dozen of schilderijkisten, en schilderijhoeken. Vermijd direct contact tussen het schilderijoppervlak en materialen die krassen of chemische reacties kunnen veroorzaken.
 • Waar te Krijgen: Deze materialen zijn verkrijgbaar bij kunst- en ambachtswinkels, verhuisbedrijven, en online leveranciers.

Deel 2: Stappenplan voor het Inpakken van Schilderijen

 1. Reinigen: Zorg ervoor dat het schilderij stofvrij is.
 2. Bescherming: Bedek het schilderij met zuurvrij papier.
 3. Bubbeltjesplastic: Wikkel het schilderij in bubbeltjesplastic voor demping.
 4. Hoekbeschermers: Plaats schilderijhoeken voor extra bescherming.
 5. Doos of Kist: Plaats het schilderij in een passende doos of kist.
 6. Labelen: Markeer de doos met ‘breekbaar’ en ‘deze kant boven’.

Deel 3: Transport van Schilderijen

 • Vervoerswijze: Afhankelijk van de grootte en waarde van het schilderij, kies voor persoonlijk vervoer, een gespecialiseerd kunsttransportbedrijf, of een betrouwbaar verhuisbedrijf.
 • Temperatuurbeheersing: Let op dat het transportvoertuig een stabiele temperatuur en vochtigheidsgraad heeft.
 • Positionering: Plaats schilderijen verticaal en zorg dat ze niet kunnen verschuiven.

Conclusie: Het verhuizen van schilderijen vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Door de juiste inpakmaterialen te gebruiken en rekening te houden met transportdetails, kunt u uw kunstwerken veilig en in perfecte staat naar hun nieuwe bestemming brengen. Onthoud dat bij twijfel professioneel advies inwinnen altijd de beste optie is.

Feitsma Verhuizingen: Heeft u binnenkort een verhuizing gepland en wilt u meer advies over het veilig verhuizen van uw kunstwerken? Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning. Vergeet niet dit artikel te delen met vrienden en familie die ook baat kunnen hebben bij deze tips!