Hoe demonteer je een Auping Auronde bed

Stap-voor-Stap Gids: Het Demonteren van een Auping Auronde Bed

Het Auping Auronde bed is een veelgeprezen en populair product in de beddenmarkt. Zijn kwaliteit en comfort zijn ongeëvenaard, maar er komt een tijd dat het bed moet worden gedemonteerd, misschien voor een verhuizing of om het te vervangen. Deze gids leidt u door het proces van het demonteren van een Auping Auronde bed, stap voor stap

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat u alle benodigde gereedschappen bij de hand heeft. U heeft een kruiskopschroevendraaier of platte schroevendraaier en een “Auping pennetje”. nodig. Bereid ook de ruimte voor waar u aan het bed gaat werken. Maak genoeg ruimte vrij om veilig en efficiënt te kunnen werken.

Stap 2: Het Matras(sen)  en de Bedbodems Verwijderen

Begin met het verwijderen van het matras (sen) en de bedbodem van het bedframe. Til het matras of de matrassen op en leg  opzij. Als je de matrassen gaat vervoeren kan je deze in een matrashoes doen. De bedbodems zitten aan de zijkant geborgd met 2 kleine vleugel moeren. Als je deze losdraait, kun je de bedbodems verwijderen. 

Stap 3: Verwijder de middenbalk 

De middenbalk zit met 4 platte of kruiskopschroeven aan het hoofdeinde en voeteinde bevestigd. Draai deze los en verwijder de balk. 

Stap 4: Demonteer het frame

Het frame zit op de hoeken bevestigd met speciale wieltjes die de hoekelementen vastmaken aan de zijkanten en hoofd- en voeteind. Om deze wieltjes los te draaine heb je een speciaal “Auping pennetje nodig” . Dit pennetje heb je erbij gekregen toen je het bed kocht. Als het bed door Auping gemonteerd is, zit het pennetje vaak in een nachtkastje of in een hoek vastgeplakt. Met dit pennetje draai je het wieltje tegen de klok in los.  Als het pennetje verdwenen is, kun je bij Auping een nieuwe bestellen. Als dit te lang duurt, kan je het wieltje ook met eenhamer en een schroevendraaier lostikken. Het wieltje beschadigd dan wel een beetje. 

Als de wieltjes zijn losgedraaid, kun je het frame uit elkaar schuiven. Er blijven dan 4 hoekelementen , 2 zijkanten een hoofd- en een voet eind over. Tussen de hoekelementen en de zijkanten/hoof/voeteind zitten metalen plaatjes met gaten. Bewaar deze goed.

Stap 5: Transportklaar maken

Nu het bed volledig is gedemonteerd, kunt u de onderdelen opslaan of vervoeren zoals nodig. Zorg ervoor dat u alle onderdelen veilig en beschermd bewaart om schade te voorkomen.

In de zijkanten en het hoofd- en voeteinde zitten de wieltje redelijk vast. Plak deze af zodat ze er tijdens transport niet uit kunnen vallen, anders heb je een probleem met de montage. 

Bij de hoekelementend zitten 2 kunstofpinnen en een metalen plaatje. Plak ook deze vast aan het hoek element zodat je dit niet kan verliezen.

De hoekelementen kun je in bubbeltjes plastic verpakken en in een open verhuisdoos vervoeren. de zijkanten en kopse kanten kun je in verhuisdekens verpakken voor het vervoer.