Een hond bij een verhuizing

Verhuizen met uw hond of kat. Tips van de echte verhuizer.

Verhuizen met uw hond of kat. Tips van de echte verhuizer.

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om uw huisdier te verhuizen, vooral als u een hond of kat heeft. Het kan stressvol zijn voor hen om hun vertrouwde omgeving en routine te verlaten. Maar met de juiste voorbereiding en zorg, kan het ook een leuke en avontuurlijke ervaring zijn voor u en uw huisdier. In dit artikel delen we enkele tips van een echte verhuizer om uw verhuizing met uw huisdier soepel te laten verlopen.

Verhuizen? Neem uw huisdier mee!

Allereerst is het belangrijk om uw huisdier mee te nemen tijdens de verhuizing. Sommige mensen denken dat het beter is om hun huisdier elders onder te brengen tijdens de verhuizing, maar dit kan juist alleen maar meer stress veroorzaken. Uw huisdier is gewend aan uw aanwezigheid en kan zich veiliger voelen als u in de buurt bent. Bovendien houden uw huisdieren van routine en vertrouwdheid, dus het is belangrijk dat u er voor hen bent tijdens deze verandering.

Houdt uw huisdier uit de buurt van de drukte

Tijdens de verhuizing kan het druk en hectisch zijn in uw huis. Als u in een grote stad woont zoals Haarlem of Amsterdam is het vaak ook druk op straat. Het is belangrijk om uw huisdier uit de buurt van deze drukte te houden en een veilige ruimte voor hen te creëren. Dit kan een afgesloten kamer zijn waarin ze kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Houdt uw huisdier ook uit de buurt van de verhuiswagen en alle spullen die er omheen staan om zo te voorkomen dat ze ontsnappen of in de weg lopen.

Zorg voor een veilig vervoer

Om uw huisdier veilig te vervoeren, is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele en veilige manier van transport. Zorg ervoor dat uw huisdier vastzit in een speciale reisbench, zodat ze niet kunnen rondlopen in de auto. Geef ze voldoende water en voedsel voor onderweg en plan regelmatig pauzes in om ze te laten plassen en bewegen. Door rekening te houden met de behoeften van uw huisdier, kunt u ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens de reis.

Houd uw huisdier op zijn gemak

Tijdens de verhuizing kan uw huisdier gestrest raken en angstig zijn. Het is belangrijk om ze op hun gemak te houden en hen gerust te stellen. Praat tegen ze op een rustige toon en geef ze veel knuffels en aandacht. Zorg ervoor dat ze hun vertrouwde bed, speelgoed en voedsel bij zich hebben. Door hen te voorzien van bekende spullen, kunt u hun angst en stress verminderen. Huisdieren kunnen ook onrustig worden wanneer u de verhuisdozen aan het inpakken bent en de hele leefomgeving van het dier wekenlang verandert. U kunt gebruikmaken van de inpakservice van een verhuisbedrijf om ervoor te zorgen dat het inpakken maar een paar uurtjes duurt.

Verwen uw huisdier met zijn favoriete speeltjes

Om uw huisdier te helpen zich op zijn gemak te voelen tijdens de verhuizing, kunt u hen verwennen met hun favoriete speeltjes en traktaties. Dit kan hen helpen om zich te richten op iets positiefs in plaats van de verandering en chaos om hen heen. Geef ze hun favoriete speeltjes om mee te spelen en hun favoriete traktaties om hen te belonen voor goed gedrag.

Maak er samen een avontuur van!

Tot slot, vergeet niet om te genieten van de verhuizing samen met uw huisdier. Het kan een avontuurlijke en leuke ervaring zijn voor jullie beiden. Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe gebieden te verkennen en samen nieuwe herinneringen te maken. Zorg ervoor dat u uw huisdier in de gaten houdt en hun behoeften prioriteit geeft, maar maak er samen een positieve ervaring van.

Met deze tips van de echte verhuizer kunt u uw verhuizing met uw huisdier soepel laten verlopen. Vergeet niet om uw huisdier op zijn gemak te stellen, te zorgen voor veilig vervoer, en hen te verwennen met hun favoriete traktaties. Vergeet niet om van de verhuizing een avontuurlijke en leuke ervaring te maken voor jullie beiden. Met de juiste zorg en voorbereiding, kunt u uw huisdier comfortabel en gelukkig maken tijdens deze verandering.

Veelstestelde vragen

Als u dit vroegtijdig aangeeft is het meestal geen probleem. We zullen dan een nieuwe datum voor u inplannen en hier komen geen kosten bij kijken.

Als iets zo groot is dat het gelijk een hele doos vol maakt is het niet nodig om het in te pakken. Omdat verhuisdozen makkelijk te tillen zijn en goed op elkaar stapelen hebben we wel het lieft dat er zo veel mogelijk in dozen wordt ingepakt. Meer tips over het inpakken van verhuisdozen lees u hier.

Ja. Wanneer u bent verhuist moet u dit doorgeven aan de gemeente. Zo zorgt u ervoor dat de post voortaan naar het nieuwe adres wordt gestuurd. U kunt w adreswijziging doorgeven via de website van uw gemeente. U wordt automatisch uitgeschreven op uw oude adres.