Verhuizen naar een verzorgingstehuis waar moet ik rekening mee houden?

Verhuizen naar een verzorgingstehuis?

Verhuizen naar een verzorgingstehuis kan een grote stap zijn in uw leven. Het kan zijn dat u niet langer in staat bent om zelfstandig te wonen of dat u graag in een omgeving wilt wonen waar meer zorg voorhanden is. Als u besluit te verhuizen naar een verzorgingstehuis zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In dit artikel gaan we dieper in op deze zaken.

Schakel een professioneel verhuisbedrijf in.

Bij een verhuizing komt veel kijken. Het is dan ook aan te raden om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen u helpen bij het inpakken van uw spullen, het transporteren van uw bezittingen en het uitpakken op de nieuwe locatie. Een verhuisbedrijf heeft de juiste kennis en ervaring in huis om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bedenkt of u een verhuislift nodig heeft.

Als u in een verzorgingstehuis gaat wonen, is de kans groot dat u naar een appartement op een hogere verdieping verhuist. In dat geval kan het handig zijn om een verhuislift te huren. Met een verhuislift kunt u makkelijk en snel uw spullen naar boven verplaatsen. Dit scheelt u veel tijd en moeite.

Pak uw breekbare spullen goed in.

Het is belangrijk om uw breekbare spullen goed in te pakken. Dit voorkomt dat uw spullen beschadigd raken tijdens het transport. Gebruik bijvoorbeeld noppenfolie, dozen met opvulmateriaal en speciale verhuisdozen voor breekbare spullen. Pak tevens uw servies, glazen en andere breekbare spullen apart in. Zo voorkomt u dat er iets stuk gaat.

Regel inpakmateriaal.

Zorg ervoor dat u voldoende inpakmateriaal in huis heeft. Dit scheelt u veel tijd en stress. Denk aan verhuisdozen van diverse formaten, inpakpapier, tape en een markeerstift. Door uw spullen goed te labelen, weet u na de verhuizing precies waar u alles kunt vinden. Dit is met name belangrijk als u hulp krijgt bij het uitpakken van uw spullen.

Bedenk welke spullen u mee wilt nemen.

Voordat u gaat verhuizen is het verstandig om te bedenken welke spullen u mee wilt nemen. Bedenk hierbij dat u in een verzorgingstehuis waarschijnlijk minder ruimte heeft dan in uw huidige woning. Neem daarom alleen de spullen mee die u écht nodig heeft of waar u veel waarde aan hecht. Zo voorkomt u dat u straks in een overvol appartement zit.

Zoek een verzorgingstehuis die bij uw wensen past.

Niet elk verzorgingstehuis is hetzelfde. Zoek daarom een verzorgingstehuis dat bij uw wensen past. Maak een lijstje met uw eisen en wensen en ga op zoek naar een verzorgingstehuis dat hieraan voldoet. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt op uw nieuwe locatie.

Maak nieuwe vrienden in je nieuwe thuis.

Als u eenmaal verhuisd bent, is het tijd om nieuwe vrienden te maken. Dit kan spannend zijn, maar het is belangrijk om contact te maken met uw medebewoners. Ga bijvoorbeeld naar de activiteiten die georganiseerd worden of zoek gelijkgestemden op. Zo maakt u al snel nieuwe vrienden en voelt u zich thuis in uw nieuwe woning.Verhuizen naar een verzorgingstehuis is een grote stap, maar het kan ook een nieuwe fase in uw leven betekenen. Door rekening te houden met bovenstaande zaken, zorgt u ervoor dat uw verhuizing soepel verloopt en u zich snel thuis voelt in uw nieuwe woning. Veel succes met uw verhuizing en maak er iets moois van!

Veelgestelde vragen

Wij raden aan om ongeveer 4 tot 6 weken voor de verhuizing te beginnen met inpakken. Zorg dat je de belangrijkste spullen als laatste inpakt zodat je niet steeds de verhuisdozen weer open hoeft te maken omdat je iets nodig hebt wat al ingepakt zit. Klik hier voor meer tips over inpakken.

Nee, wanneer u met Feitsma verhuist krijg u alle verhuisdozen kosteloos in bruikleen. Dit geldt ook voor garderobedozen, inpakpapier, noppenfolie en verhuisdekens.

De kosten van een verhuizing hangen af van een heleboel factoren zoals de grootte van het huis, het aantal spullen, de afstand tussen de woningen, de bereikbaarheid van de woning en het aantal mensen dat nodig is om de verhuizing te doen. Wanneer u een offerte aanvraag maken wij voor u een offerte op maat.