7 veelgemaakte fouten bij het verhuizen en hoe je ze kunt vermijden

Verhuizen kan een van de meest hectische en stressvolle ervaringen zijn die je kunt hebben. Om te voorkomen dat de verhuisdag in een nachtmerrie verandert, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden en enkele veelvoorkomende fouten te vermijden. In dit artikel delen we zeven veelgemaakte fouten bij verhuizen en geven we je tips om ze te voorkomen.

Verhuizen? Voorkom deze 7 veelgemaakte fouten!

Of je nu voor het eerst verhuist of al een paar keer bent verhuisd, er zijn altijd valkuilen waaraan je ten prooi kunt vallen. Hieronder staan zeven veelvoorkomende fouten bij verhuizen waarmee je rekening moet houden.

Fout #1: Te laat beginnen met inpakken

Een van de grootste fouten die mensen maken bij het verhuizen is te laat beginnen met inpakken. Het is belangrijk om genoeg tijd te plannen om al je spullen te verzamelen en in te pakken. Begin minimaal 2-3 weken voor de verhuisdatum en pak elke dag een paar dozen in. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog alles moet inpakken en ben je goed voorbereid wanneer de verhuisdag aanbreekt.

Fout #2: Onvoldoende dozen en verpakkingsmateriaal

Een andere veelvoorkomende fout bij het verhuizen is onvoldoende dozen en verpakkingsmateriaal. Het is belangrijk om genoeg verpakkingsmateriaal te hebben om al je spullen veilig in te pakken. Zorg ervoor dat je genoeg dozen, noppenfolie, tape en ander verpakkingsmateriaal hebt. Je kunt deze materialen kopen bij de bouwmarkt of online bestellen.

Fout #3: Geen duidelijk plan van aanpak

Een duidelijk plan van aanpak hebben is essentieel bij het verhuizen. Het is belangrijk om de verhuisdag goed te plannen en een lijst te maken van alle taken die moeten worden uitgevoerd. Maak een checklist van alle spullen die moeten worden ingepakt, verdeel taken onder familieleden of vrienden en plan de verhuisdatum ruim van tevoren in. Zo voorkom je dat je dingen vergeet en houd je grip op de situatie.

Fout #4: Breekbare spullen niet goed inpakken

Een andere veelvoorkomende fout bij het verhuizen is het niet goed inpakken van breekbare spullen. Zorg ervoor dat je alle breekbare spullen, zoals glaswerk, servies en kunst, veilig inpakt. Wikkel ze in noppenfolie en zorg ervoor dat er geen ruimte is voor beweging in de doos. Zet de doos ook altijd met ‘breekbaar’ erop en hanteer deze doos extra voorzichtig.

Fout #5: Niet labelen van dozen en spullen

Een andere veelgemaakte fout bij het verhuizen is het niet labelen van dozen en spullen. Label elke doos met de inhoud, kamer en of het breekbaar is. Zo weet je precies wat er in elke doos zit en waar deze naartoe moet. Het is ook handig om een inventarislijst te maken van alle spullen die je verhuist, zodat je niets vergeet.

Fout #6: Verhuizen zonder professionele hulp

Verhuizen zonder professionele hulp kan een grote fout zijn. Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je het zelf kunt doen, maar het kan uiteindelijk meer kosten dan je denkt. Professionele verhuizers hebben de ervaring en expertise om je spullen veilig en efficiënt te verhuizen. Bovendien bespaart het inhuren van professionele verhuizers je veel tijd en stress.

Fout #7: Het vergeten van belangrijke zaken

Het vergeten van belangrijke zaken kan een enorme fout zijn bij het verhuizen. Zorg ervoor dat je van tevoren alles regelt, zoals het doorgeven van je adreswijziging, het inplannen van de verhuizing bij de gemeente en het regelen van de verhuizing van je nutsvoorzieningen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en dat je verhuizing soepel verloopt.

Tips om deze fouten te vermijden!

Om deze veelvoorkomende fouten bij het verhuizen te vermijden, zijn er enkele tips die je in gedachten kunt houden. Begin op tijd met inpakken, zorg voor voldoende dozen en verpakkingsmateriaal, maak een duidelijk plan van aanpak, pak breekbare spullen veilig in, label elke doos, overweeg om professionele hulp in te schakelen en vergeet niet belangrijke zaken te regelen. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je verhuizing soepel verloopt!

Met deze tips kun je jezelf goed voorbereiden op een stressvrije en succesvolle verhuizing. Vermijd deze fouten, maak een duidelijk plan en laat de verhuizing soepel verlopen. Succes met verhuizen!

Wanneer uw spullen niet direct naar het nieuwe huis mee kunnen is het handig om uw spullen op te slaan. U kunt dit doen in een box bij Shurgard maar als u met Feitsma verhuist is het handig om de spullen direct bij ons op te slaan. Meer informatie over opslag bij Feitsma.

Ja. Bij Feitsma verhuizingen kunt u gebruik maken van onze inpakservice. Wij komen dan bij u langs en pakken al uw spullen voor u in. Op deze manier hoeft u helemaal niks meer voor te bereiden voor uw verhuizing. Lees meer over onze inpakservice.

De makkelijkste manier om zware spullen naar de bovenste etage te krijgen is met behulp van een verhuislift. Als u met ons verhuist nemen we zelf de verhuislift mee indien nodig. Alleen een verhuislift huren? Dan kan bij de Verhuislift Centrale.