Verhuisdozen inpakken? 10 Tips van de professionele verhuizer.

Verhuizen is een stressvolle en uitputtende bezigheid, en het inpakken van je spullen in verhuisdozen maakt hier geen uitzondering op. Het is echter een belangrijke stap in het verhuisproces en het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen, zodat al je spullen veilig en geordend verhuisd worden. Hieronder vind je enkele nuttige tips van echte verhuizers, die je kunt gebruiken om je verhuisdozen op een efficiënte en effectieve manier in te pakken. Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in Haarlem? neem dan contact met ons op. Op deze pagina vindt u de kosten voor een verhuizing in Haarlem.

 1. Kies de juiste verhuisdozen
  Het kiezen van de juiste verhuisdozen is de eerste stap in het inpakproces. Je wilt verhuisdozen die sterk genoeg zijn om al je spullen te dragen, maar tegelijkertijd niet te zwaar zijn om te tillen. Daarom is het belangrijk om verhuisdozen te kiezen die speciaal zijn ontworpen voor verhuizingen, en die gemaakt zijn van sterk en duurzaam materiaal. Weten welke dozen u het beste kunt aanschaffen of lenen? Wilt u weten hoeveel m3 uw inboedel is? Neem dan contact met ons op.
 2. Maak een lijst van wat je wilt inpakken
  Voor het inpakken van je verhuisdozen is het belangrijk om te weten wat je wilt inpakken. Maak daarom een lijst van al je spullen, zodat je een duidelijk overzicht hebt en je niets vergeet. Deze lijst kan ook nuttig zijn bij het uitpakken van je spullen op de nieuwe locatie. Meer informatie? Bekijk onze
 3. Sorteer je spullen
  Voordat je begint met het inpakken van je verhuisdozen, is het belangrijk om je spullen te sorteren. Dit betekent dat je ze groepeert op basis van grootte, gewicht, type of gebruik. Dit maakt het makkelijker om de verhuisdozen in te pakken, omdat je geen zware voorwerpen bovenop de lichtere voorwerpen legt, en omdat je niet teveel verhuisdozen nodig hebt.
 4. Gebruik beschermingsmaterialen
  Om ervoor te zorgen dat al je spullen veilig verhuisd worden, is het belangrijk om beschermingsmaterialen te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld bubble wrap of papier zijn, waarmee je je spullen kunt omwikkelen of afdekken. Dit voorkomt beschadiging en breuk tijdens de verhuizing.
 5. Pak de verhuisdozen op de juiste manier in
  Het is belangrijk om de verhuisdozen op de juiste manier in te pakken om onnodige schade aan uw spullen te voorkomen. Leg uw spullen netjes neer en zorg dat het allemaal stabiel in de doos ligt. Als u uw spullen zomaar in de dozen kiept is er meer kans dat er iets kapot gaat.

Waarom is juiste verpakking belangrijk tijdens verhuizing?

Tijdens het verhuizen is het van groot belang om spullen goed in te pakken en te beschermen. Dit beschermt de spullen niet alleen tijdens transport, maar ook tijdens het op- en uitladen van verhuiswagens. Juiste verpakking zorgt er ook voor dat spullen gerangschikt blijven, en de kans op beschadiging aanzienlijk vermindert. Hierdoor bespaar je uiteindelijk tijd en geld, en heb je minder stress tijdens de verhuizing.

Hoe kies je de juiste verhuisdozen?

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen op de markt. Sommige zijn sterk en stevig, terwijl andere minder sterk zijn en alleen bedoeld zijn voor lichtgewicht spullen. Hieronder bespreken we enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van verhuisdozen.

 1. Formaat: Kies verhuisdozen die groot genoeg zijn om je spullen te beschermen, maar niet te groot zijn waardoor ze moeilijk te vervoeren zijn.
 2. Sterkte: Kies verhuisdozen die sterk genoeg zijn om zware spullen te dragen, zoals boeken en potten en pannen.
 3. Gemakkelijkheid van vervoer: Kies verhuisdozen met handvatten zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.
 4. Waterdichtheid: Als je verhuist tijdens slecht weer, is het belangrijk om verhuisdozen te kiezen die waterdicht zijn.

Hoe pak je spullen in verhuisdozen?

Nu je weet hoe je verhuisdozen moet kiezen, is het tijd om te leren hoe je spullen erin moet pakken. Hieronder geven we enkele verhuistips.

Breng items naar het juiste formaat:

Voordat je begint met inpakken, moet je ervoor zorgen dat items op de juiste manier zijn geprepareerd. Knip bijvoorbeeld verpakkingmateriaal tot het juiste formaat.

Gebruik verpakkingsmateriaal:

Het is belangrijk om verpakkingsmateriaal te gebruiken om spullen te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of opvulmateriaal zijn.

Verdeel het gewicht:

Verdeel het gewicht van de items in de doos zo gelijk mogelijk. Op deze manier worden de dozen niet te zwaar en verminder je de kans dat de bodem van de verhuisdoos doorzakt. Wissel de boeken af met kleding of handdoeken om het gewicht op pijl te houden.

Schakel een professional in

Verhuisdozen inpakken is veel werk en het kan enorm stressvol zijn. Om zeker te weten dat het inpakken goed gebeurt kunt u ook gebruikmaken van de inpakservice van ons. Wij hebben al honderden inpakklussen gehad en weten dan ook als de beste hoe we uw spullen moeten inpakken. Vraag direct een offerte aan.

Veel gestelde vragen

Welke verhuisdozen moet ik kopen?

Het kiezen van de verhuisdozen is een belangrijk onderdeel van het inpakproces. Bij het uitkiezen van de verhuisdozen is het handig om te kijken naar een aantal factoren: 

 • Stevigheid
 • prijs
 • Formaat

Hoe pak ik in zonder inpakmateriaal?

Wanneer u geen inpakpapier of noppenfolie beschikbaar heeft maar u toch uw breekbare spullen wil inpakken is het belangrijk dat u de breekbare spullen samen met de zachte spullen inpakt. 

Pak bijvoorbeeld uw servies in met de handdoeken en theedoeken. Of wikkel uw glazen in in T-shirts. Op deze manier zijn uw breekbare spullen ook zonder inpakmateriaal beschermd.

Moet ik grote dingen ook inpakken?

Dozen zijn een stuk makkelijker te verhuizen dan losse spullen. Ze zijn handig op elkaar te stapelen en hebben goede handgrepen. Daarom is het handig om zoveel mogelijk spullen in verhuisdozen te stoppen. Als iets echter niet past in het niet handig om deze alsnog in een doos te proppen. Dit is een kwestie van inschatten.

Verhuist u ook senioren?

Ja, wij verzorgen ook seniorenverhuizingen. Wilt u tips over seniorenverhuizingen? Die vindt u op ons blog.