Verhuizen regelen, offerte via funda

Hoe kan je je het beste voorbereiden op de verhuisdag zelf?

De dag waar je maanden lang naar toe leeft, de verhuisdag. Alles is over het algemeen geregeld, maar er zijn nog een paar kleine voorbereidingen die je moet treffen om het verhuizen minder stressvol te maken. 

Paar dagen voor de verhuizing

Het duurt niet lang meer en dan zit je in jouw nieuwe woning. Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, zijn er wat klusjes waar je alvast mee bezig kan in de dagen voor de verhuizing. De dag zelf wordt een lange dag, dus zorg er alvast voor dat je genoeg eten en drinken regelt. Ook is het verstandig om gedeeltes in het huis al een beetje leeg te maken, bijvoorbeeld de koelkast. Dit scheelt weer veel tijd op de dag zelf. 

Alle grote spullen zijn al ingepakt voor de verhuisdag. Er is dus ruimte om schoon te maken en op te ruimen. Maak de plekken waar je bij kunt alvast schoon, dit scheelt weer werk op de dag zelf. Dit betekent niet dat je niet meer moet schoonmaken, dus bewaar de schoonmaakspullen nog even goed. Ook zijn er bij de verhuizing belangrijke partijen die helpen, zoals de verhuisbedrijven, vrienden en familie. Vraag ze nog even of alles duidelijk is en zorg dat er een duidelijke planning is voor de werkzaamheden en de tijden.

De verhuisdag

Ga vroeg op bed! Hierdoor ben je meer uitgerust en dat is zeker goed om te zijn op deze dag. Pak de laatste spullen in en houd je handbagage apart. Anders kan het voorkomen dat deze bagage verdwijnt in de verhuiswagen. Als alle dozen en spullen worden ingeladen, kijk dan nog even goed in alle lege ruimtes of je niks bent vergeten. Wanneer de spullen helemaal zijn ingeladen, is het tijd om de laatste hoekjes schoon te maken. 

Het nieuwe huis

Uiteindelijk kom je met al je spullen aan in het nieuwe huis. Bekijk de spullen nog even om te kijken of er geen schade is ontstaan. Laat de verhuizers hun werk doen en help ze waar nodig is. Het is een slopende dag, maar het is het uiteindelijk allemaal waard.

Anderen bekeken ook:

Verhuizen binnen Haarlem – Feitsma Verhuizingen

Onverwachts een ontruiming van een huis regelen? – Feitsma Verhuizingen

De beste verhuisdozen in 2021 – Feitsma Verhuizingen