Inpaktips voor uw verhuizing
Bij het inpakken van verhuisdozen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden.
Hiervoor hebben wij een aantal tips voor u opgesteld
Graag alle losse spullen inpakken !
Alle spullen die in een verhuisdoos passen graag ook inpakken. Het is niet erg als er ook een aantal open dozen bij zitten met bijvoorbeeld kleiner schilderijen of vazen, of andere grotere spullen die niet in een doos passen.
Inpakken van servies, glaswerk en breekbare zaken.
Gebruik voldoende inpakpapier of kranten. U ontvangt van ons vooraf speciaal inpakpier voor het inpakken van uw breekbare spullen.
Belangrijk om zwaardere spullen onderop in de doos te plaatsen en lichtere spullen hier bovenop. Plaats borden altijd, ingewikkeld in papier op de zijkant onderin de doos. Probeer een ”volle rij” te maken zodat de borden niet in de doos kunnen schuiven. Voor minder kwetsbare borden kunt u een aantal borden tegelijk in 1 vel papier inpakken. Bij dure serviezen, gebruikt u 1 vel papier per bord. U kunt ook nog een keukenhanddoek onderin de doos leggen en de borden hier bovenop plaatsen. U kunt de bodem afvullen met andere zwaardere zaken, zoals vazen, pannen etc. Als de onderste laag is gevuld, kunt u hierop weer een keukenhanddoek leggen of wat inpakpapier. De bovenste helft van de doos kunt u afvullen met lichter servies, kopjes bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat er geen kwetsbare glazen direct onder de deksel van de de doos liggen. Deze kunnen worden stukgedrukt als er iets op de doos in de verhuiswagen wordt geplaatst.
Bij het inpakken van glazen geldt het volgende: wikkel glazen goed in inpakpapier en zorg dat de rechtop in de doos worden geplaatst. Liggende glazen zullen eerder breken. Gebruik voor het inpakken van kwetsbaar servies extra inpakpapier of theedoeken of andere zachte spullen.Inpakken van boeken
Boeken zijn zwaar. Een volle verhuisdoos met encyclopedieën weegt zomaar 70 kg. Dit wordt door de meeste verhuizers niet echt gewaardeerd. Vul de boekendozen hierom maar voor de helft en vul de doos af met lichtere spullen. De Arbonorm ligt op 23 kg. Dit is het gewicht dat verhuizers een aantal keer per dag mogen tillen. Probeer dus niet te veel dozen met dit gewicht te vullen.
Inpakken van kleding en schoenen
Voor hangende kleding hebben we bij Feitsma Verhuizingen speciale garderobe boxen. De kleding kan op deze manier hangend en kreukvrij vervoerd worden. Kleding die in de kast ligt, mag in verhuisdozen worden ingepakt. Natuurlijk kunt u de kleding ook in koffers of zakken inpakken. Losse schoenen kunnen ook in een verhuisdoos worden ingepakt. Bij kwetsbare schoenen kan hiervoor nog inpakpapier gebruikt worden. Schoenen in grotere schoenendozen kunnen in de schoenendoos verhuisd worden. Plak de doos nog wel even dicht zodat de deksel er niet onderweg afvalt. Kleinere schoenendozen mogen in een verhuisdoos worden gepakt.Inpakken van elektronica en computerapparatuur.
Elektronische apparatuur kan in een verhuisdoos worden ingepakt. Maak de doos niet te zwaar en zorg dat de apparatuur niet kan schuiven in de doos. U kunt hiervoor kussentjes of andere zachte spullen gebruiken.
Inpakken van kunst en schilderijen
Zorg dat kunst en schilderijen goed beschermd vervoerd kan worden. Kleinere schilderijen en kunstvoorwerpen kunnen goed verpakt in inpakpapier of bubbeltjesfolie in een verhuisdoos worden gepakt. Vul de doos af met kussentjes of andere zachte spullen.
Bij iets grotere kunst of schilderijen kan de verhuisdoos aan de bovenzijde openblijven. Zorg dat er niets in de doos kan schuiven. U kunt ter bescherming een andere verhuisdoos onderste boven over de ingepakte doos schuiven. Nog grotere kunst of schilderijen verpakken in bubbeltjesfolie of doeken.
Inpakken van planten
Kleinere planten kunnen in een open verhuisdoos worden gepakt. Geef de planten een paar dagen voor de verhuizing geen water meer, zodat deze niet kan lekken in de doos. Groetere planten kunnen in de pot worden vervoerd. Plaats een stok in de pot en bevestig de plant hieraan zodat deze tijdens transport niet kan knakken. Hele grote planten kunne in krimpfolie worden ingeseald. Verhuis binnenplanten niet bij temperaturen onder het vriespunt. De meeste planten overleven dit niet.
Inpakken van lampen
Verwijder de lampenkap en pak deze in binnenplaneten een verhuisdoos , als dit past. Grotere lampenkappen kunnen los vervoerd worden en verpakt worden in bubbeltjesplastic. Andere losse onderdelen ook verwijderen soms kunnen pennetjes waarmee de lichtsterkte wordt ingesteld er ook vanaf worden geschroefd. Pak deze in of tape dit bij de lamp. Gloeilamp verwijderen en inpakken. Bij hangende lampen losse onderdelen verwijderen en inpakken. Lamp in doos of bubbelfolie. Bij plafonnieres schaal verwijderen en inpakken in bubbelfolie in een open doos. Van kroonluchters de losse onderdelen verwijderen en inpakken in inpakpapier de kroon zelf inpakken in bubbelfolie.
Algemene inpaktips
Maak de doos niet te zwaar
Verdeel het gewicht in de doos.
Plak een etiket op de doos en vermeld de locatie in de nieuwe woning.
Doe geen flesjes of verpakkingen die kunnen lekken in een doos, maar gebruik hiervoor een plastic krat
Probeer de verhuisdoos zoveel mogelijk af te vullen, zodat ze niet makkelijk inzakken.
Laten inpakken door Feitsma Verhuizingen
Als u uw verhuisdozen door ons laat inpakken, kunt u tot op de laatste dag normaal doorleven alsof u niet gaat verhuizen. Dit scheelt een hoop werk en een hoop stress. Inpakken van een gemiddelde inboedel kost bij ons ongeveer € 350,-. Heeft u minder spullen, dan bent u goedkoper uit en heeft u meer spullen dan wordt het wat duurder.