Hoe demonteer je een Ikea Malm bed

Demontage Ikea Malm Bed

Het IKEA Malm bed is het meest verkochte bed van Ikea.  Maar er komt een tijd dat je misschien het bed gaat demonteren, of je nu verhuist of het wilt vervangen.

 

Demontage handleiding in stappen

Volg deze stap-voor-stap handleiding om je IKEA Malm bed veilig en efficiënt te demonteren.

Stap 1: Maak het Bed Vrij Verwijder eerst alle beddengoed, inclusief matras, kussens, lakens en dekens. 

Stap 2: Verwijder het matras of de matrassen

Als je het bed gaat verhuizen naar een andere locatie kun je de matrassen verpakken in zogeheten matrashoezen. Deze zijn online verkrijgbaar bij onze vriend Ruud van de verhuisdozenloods https://www.verhuisdozenloods.nl/product/stevige-2-persoons-matrashoes/

 

Stap 3: Verwijder de lattenbodem De lattenbodem ligt los en kun je gemakkelijk oprollen. 

Stap 4: Verwijder de middenbalk en Demonteer de kruislatten De middenbalk zit tussen 2 beugels in geklemd en kan je er gewoon uit tillen. De metalen kruislatjes zitten met een kleine kruiskopschroef aan het hoofd/voet einden en aan de zijkant bevestigd. Deze kun je losmaken. Bewaar de schroeven bij de rest van alle schroeven in een stevig afsluitbaar zakje.

Stap 5: Verwijder de metalen zijlatten:  De metalen zijlatten is met 6 kruiskopschroeven in de zijwand bevestigd. Maak deze los en bewaar deze in een zakje.

Stap 7: Verwijder het voeteind:  Het voeteind zit met een draadeind en een moer aan de zijkant  het bed bevestigd. Maak de moeren aan beide zijden van het voeteinde los. Dan duw je het voeteinde voorzichtig naar achteren. Het handigst is als je met 2 mensen bent. Dan kan je allebei een zijde ondersteunen als je het voeteinde naar achteren duwt. 

Stap 8: Demonteer het hoofdeinde:  Het hoofdeinde is op dezelfde manier bevestigd al het voeteinde en kan op dezelfde manier worden gedemonteerd. 

 

Dat is het! Je IKEA Malm bed is nu volledig gedemonteerd . Vergeet niet om alle schroeven en kleine onderdelen veilig te bewaren voor als je het bed weer in elkaar wilt zetten.

Het demonteren van je IKEA Malm bed kan een lastig proces lijken, maar door het volgen van deze stappen , is het voor iedereen te doen.  

Onthoud, veiligheid eerst. Zorg ervoor dat je altijd de juiste hulpmiddelen gebruikt en vraag hulp wanneer je grote of zware onderdelen verplaatst. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je meubels in goede staat blijven en je eventuele verwondingen voorkomt. Succes met je project! 

 

Als je de originele Ikea handleiding nog even wilt zien met de bouwtekening, vindt je ‘m hier.

https://handleidingkwijt.com/ikea-malm-bedframe/