Hoe demonteer je een Ikea Hemnes bedbank

Je gaat je Hemnes bed uit elkaar halen maar je hebt de handleiding weggegooid. Wat nu? Niet getreurd, een Hemnes uit elkaar halen is makkelijker dan het lijkt. Door dit stappenplan te volgen is het bed uit elkaar voor je het weet. Toch liever het bed door iemand ander uit elkaar laten halen? Dan kunt u ons inschakelen voor onze Handyman Service.

Démontage handleiding Ikea Hemnes bedbank

1. Verwijder de laden

De laden van een Ikea Hemnes zijn makkelijk te verwijderen. Trek de lade helemaal uit, kantel de lade in een hoek van 45 graden en til de lade recht omhoog.

2. Verwijder het uitschuifbed. 

Het uitschuifbed haakt met 2 haakjes (aan de linkerzijde en aan de rechterzijde) vast aan het vaste bed. Als hje het vaste bed iets optilt schuif je de het uitschuifbed er zo onder vandaan. Als je met 3 mensen bed is dit eenvoudig. 2 mensen tillen de voorkant van het vast bed ongeveer 5 centimeter omhoog en 1 persoon schuift het uitschuifbed er helemaal uit.  Als je alleen bent kan je 2 dikke boeken aan beide kanten onder de voorkant van het vaste bed leggen, zodat het bed iets naar achteren kantelt. Dan kun je de lade er ook uit schuiven. 

2. Seal de latten bodem aan het uitschuifbed.

Om het uitschuifbed van een Ikea Hemnes makkelijk te vervoeren, kun je het bed het beste heel laten. De lattenbodem kan je met krimpfolie   

aan de bed basis vast sealen. Op deze manier zullen de latten er tijdens transport niet uitvallen. 

 

3. verwijder de lattenbodem van het vaste bed

De lattenboden van een Ikea Hemnes zit met 4 schroeven in de linkerzijde en de rechterzijde van het bed bevestigd.  Aan de achterzijde van het bed zit de lattenbodem met plastic pinnetjes  in gaatjes bevestigd. Deze kan je er gewoon uit tillen.

4. Verwijder de zijkanten van het bed. 

 

De zijkanten van een Ikea Hemnes bed zitten met 4 schroeven en 6 deuvels aan de achterzijde van het bed bevestigd. Als je de schroeven losdraait, kan je de zijwand opzij trekken. Vergeet niet de 4 tonnetjes die in de achterzijde zitten te verwijderen, anders verlies je deze tijdens transport.

5. Algemene tips 

Als je de Ikea Hemnes hebt gedemonteerd kun je het beste alle schroeven en overig beslag in een stevig afsluitbaar zakje bij het bed plakken.

De lattenbodem van het vaste bed is onhandig te vervoeren. Deze kun je met krimpfolie bij elkaar sealen tot een soort waaier. Op deze manier verlies je geen plankjes onderweg en is het makkelijker te vervoeren. 

Hier

vind je een montagehandleiding van een nieuwe Ikea Hemnes . Daar staan ook wat duidelijke tekeningen bij. Succes!!

 

Ook een pax kast staan die uit elkaar moet? Lees hier de instructies!

 

Veelgestelde vragen

Uw verhuizing  is bij Feitsma Verhuizingen in goede handen. Maar zelfs deze goede handen laten een heel enkel keertje wel eens iets vallen. Verhuizen is mensenwerk en zelf onze de beste verhuizers maken wel eens een foutje. Dan is het fijn om te weten dat u goed bent verzekerd.

 

 

Tijdens de verhuizing is uw inboedel verzekerd tot € 100.000,- per wagenlading. Dit bedrag is bijna altijd toereikend, maar mocht de waarde van de inboedel dit bedrag overschrijden, is het altijd mogelijk om om dit bedrag iets te verhogen.

Wij kunnen uw verhuizing naar het buitenland voor u regelen. Eerst gaan we in gesprek om te zorgen dat uw wensen duidelijk zijn. Hierna stellen we een verhuisplan op om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en u niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Lees hier meer over internationale verhuizingen.

Wanneer uw meubels niet door de deur of het raam passen is het handig om als eerste te kijken of het gedemonteerd kan worden. Op deze manier krijg je je meubels meestal alsnog door de deur. Wanneer dit echt niet werkt is het handig om op zoek te gaan naar een raam waar het wel doorheen past. Als dit op een hoge verdieping is dan is het nodig om een verhuislift te huren