U gaat verhuizen. Wat moet u dan allemaal regelen? In deze blog leert u van de échte professionals hoe u de verhuizing het beste aan kunt pakken. Wij van Feitsma verhuizingen hebben al bijna 100 jaar ervaring en in deze blog delen we ons verhuisgeheim met u.
Maak een lijst van alles wat je moet inpakken
Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je begint met het inventariseren van al je spullen. Schrijf de spullen op die je belangrijk vindt om mee te nemen en in welke kamer deze staan. Op deze manier kom je er ook achter welke spullen je misschien beter weg kunt gooien. Het maken van een lijstje zorgt voor rust en overzicht.
Regel inpakmateriaal
Wanneer de spullen geïnventariseerd zijn is het tijd om het inpakmateriaal te regelen. Voorbeelden van inpakmateriaal zijn verhuisdozen, inpakpapier, noppenfolie en verhuisdekens. Ook zijn plastic matrashoezen een goede oplossing wanneer u een duur matras heeft. Wij hebben alle beschikbare verhuisdozen al voor u op een rijtje gezet en deze kunt u hier vinden.
Verhuisdekens zijn enorm belangrijk bij het vervoer van meubels. Wanneer u uw meubels niet in verhuisdekens wikkelt voor het vervoeren is de kans op schade aanzienlijk groter.
Wanneer u besluit om een verhuisbedrijf in te huren zitten deze inpakmaterialen meestal inbegrepen in de prijs.
Begin met het inpakken
U kunt nu beginnen met het inpakken van de verhuisdozen. Verpak uw servies en glaswaar altijd in inpakpapier. Dit biedt extra bescherming. Fotolijsten en schilderijen met een glasplaatje kunt u het beste inpakken met noppenfolie. Uw TV kunt u het beste inpakken met bubbeltjesplastic én een verhuisdeken.
Voorkom dat een verhuisdoos te zwaar wordt. Dit doet u door de zware objecten samen in te pakken met wat lichtere, zachte objecten zoals theedoeken of kussens.
Label de volle verhuisdozen zodat u weet naar welke kamers de dozen moeten in het nieuwe huis.
Zorg ervoor dat u een doos met de belangrijke spullen inpakt.
Deze doos kunt u zelf meenemen zodat u de belangrijkste spullen direct bij de hand heeft. Zo voorkomt u dat de belangrijke spullen verspreidt liggen over alle dozen en u elke doos moet gaan doorzoeken. Wilt u wat extra tips voor het inpakken van uw verhuisdozen? Lees dan onze inpaktips.
Regel verhuizers of huur een vrachtwagen als je zelf gaat verhuizen – Kies een verhuisdag en bevestig dat alles op schema ligt
Vervoer en draagkracht zijn enorm belangrijke factoren bij een verhuizing. Vraag uw vrienden of familie om mee te helpen met tillen en regel een bus of vrachtwagen. Wanneer dit voor u niet mogelijk is kunt u er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren.
Het inhuren van een verhuisbedrijf verzekert u ervan dat de spullen veilig aankomen en de verhuizing snel verloopt. Ook hoeft u geen bus of vrachtwagen in te huren, de verhuizers nemen deze mee. Dit kost echter wel wat meer geld.
Check of de meubels door de deur passen
Zorg ervoor dat u opmeet of de meubels door de deur, raam of trapgat passen. Als dit niet het geval is moeten deze namelijk worden gedemonteerd.
Woont u niet op de begane grond? Dan is het belangrijk dat u een verhuislift huurt zodat de meubels door het raam vervoerd kunnen worden. U kunt een verhuislift huren via deze link. Wanneer u ervoor kiest om met een verhuisbedrijf te verhuizen zit de verhuislift meestal inbegrepen in de prijs.
Pak uit en vestig je op je nieuwe plek!
Wanneer alles verhuisd is het tijd om uit te gaan pakken. Zorg dat al uw kasten en opslagmiddelen al klaarstaan zodat u de spullen direct kunt opruimen.
(Tip) Zorg dat u zich inschrijft bij de gemeente op uw nieuwe adres
Wilt u nog meer weten over het regelen van uw verhuizing? Lees dan wat u kunt regelen voor uw verhuizing.
Veelgestelde vragen
Wanneer u verhuist met Feitsma verhuizingen komt er altijd een professional bij u langs die de inhoud van de inboedel voor u inschat. Dit is de gemiddelde inboedel per gezinssamenstelling:
- gemiddelde inboedel gezin met 2 kinderen: 40 /45 m3
- gemiddelde inboedel stel zonder kinderen: 25/ 30 m3
- gemiddelde inboedel alleenstaande: 15/ 20 m3
De kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van een aantal factoren:
- De moeilijkheidsgraad van de te verhuizen inboedel. Verhuizen van een concertvleugel zal extra kosten met zich meebrengen.
- Het type woning ( een verhuizing naar een bungalow is voordeliger dan naar een woning aan het eide van de galerij op 10 hoog)
- Het volume (aantal m3) van de inboedel
- De afstand tussen de oude en de nieuwe woning
- Het tarief voor een verhuizing van 40 m3 ( gemiddelde inboedel van gezin met 2 kinderen) van een eengezinswoning naar een eengezinswoning in dezelfde buurt, ligt rond de € 2200,00 incl btw.
- Het tarief voor een verhuizing van 20 m3 (gem. inboedel alleenstaande) van een appartement naar een appartement in dezelfde buurt ligt rond de € 1100,00 incl btw
Meer weten? Lees onze tips over een verhuizing binnen Haarlem.
Een doos met encyclopedieën weegt al gauw 60 kg. Voor het mooie is dit een beetje te zwaar voor uw verhuizers. De huidige arbonorm ligt op maximaal 23 kg. Maak uw dozen dus niet te zwaar. Vul een doos bv voor de helft met boeken en de andere helft met lichtere spullen. Klik hier voor meer tips over het inpakken van uw verhuisdozen.
Houdt u bij het inpakken van uw servies rekening met de volgende richtlijnen:
- leg iets zachts op de bodem van de doos, zoals theedoeken of keukenhanddoeken.
- wikkel borden in inpakpapier en plaats deze op de kant in de doos
- zeer kwetsbare borden dienen per stuk in papier gewikkeld te worden, miner breekbare borden kunnen per 4 of 6 stuks in papier gewikkeld te worden
- glazen rechtop in de doos plaatsen
- boven de laag met borden en/of glazen weer iets zachts en hierbovenop wat lichtere minder breekbare spullen, zoals kopjes