Keuring kruipruimte Haarlem

Bouwkundige keuringen in Haarlem laten uitvoeren voor de kruipruimte

Vocht en water in de kruipruimte van je woning is bron van schimmels en zwam. Optrekkend vocht, vochtplekken en een muffe lucht in huis zijn het gevolg. Wanneer er in de kruipruimte onder je huis constant water blijft staan, is dit van invloed op de bouwkundige staat van het huis en op de gezondheid van jouw en je gezin. Wij adviseren dan een bouwkundige keuring in Haarlem uit te laten voeren. Tijdens deze keuringen zal een woningexpert een woninginspectie doen waarbij ook uitvoerig de kruipruimte zal worden bekeken. Hij/zij komt met een aantal aanbevelingen voor uit te voeren onderhoud. 


Onderhoud aan de kruipruimte 

Zeker bij oude huizen met een houten constructie als begane grond vloer geeft een vochtige kruipruimte of water onder de vloer bouwfysisch een verhoogd risico op schimmelvorming. Maar ook nieuwe woningen en nieuwbouwwoningen met een betonvloer zijn geen anti-schimmel garantie. Een vochtige kruipruimte is met extra ventilatie onder de vloer volledig en soms eenvoudig zelf te verhelpen. Kijk hiervoor eerst of er open stootvoegen aanwezig zijn en of deze nog lucht doorlaten. Vaak gaan deze na verloop van tijd dicht zitten door vuil of insecten rag. Ook kunnen de stootvoegen door (vorige) bewoners bewust zijn dichtgezet.


Mogelijke problemen in de woning

Wanneer dichtslibben door vervuiling het geval is, krap dan de stootvoegen weer volledig open. Na verloop van tijd zal blijken of hiermee nu weer voldoende ventilatie in de kruipruimte is. De natuurlijke trek onder de vloer droogt vocht in de kruipruimte op. Door ventilatie wordt continu vocht afgevoerd en droogt de ruimte onder je vloer. Dit opdrogen is een langzaam proces, kijk elke week of maand even of er verbetering optreed. Uiteindelijk moet de kruipruimte weer droog en toegankelijk zijn en is het vochtprobleem opgelost. Als vochtophoping mogelijk door gebreken komt, kun je dit beter met garantie laten herstellen. Het kan dat er geen open stootvoegen aanwezig zijn of dat openkrabben niet geholpen heeft. Dan kun je zelf Extra Ventilatie aanbrengen. Er zijn speciale renovatie roosters te koop in de handel. Hiermee breng je (extra) ventilatie aan in een bestaande kruipruimte. Tijdens de bouwkundige keuring in Haarlem kan de expert je hier extra over adviseren. 


Klussen in je eigen woning

Als je een ervaren klusser bent, of handige kennissen hebt is dit een klus die je mogelijk zelf kunt uitvoeren. Zeker wanneer je de kruipruimte ook isoleren gaat is extra ventilatie aanbrengen nodig. Vergelijk verschillende uitvoering van Vloerisolatieplaten online. Per woning gevel-zijde is het boren van 2 renovatieroosters vaak al genoeg om voldoende trek in de kruipruimte aan te brengen. Kies voor muisdichte roosters in een kleur die bij het bestaande metselwerk past. Er is keus uit grijs plastic en zwart kunststof varianten. Hierop is bij een enkele fabrikanten een Rvs plaatje te monteren. Zo kun je altijd wel een fraai uiterlijk naar eigen smaak uitkiezen. Lees meer en bestel deze ventilatiekokers eenvoudig online op Muurrooster. Het aanbrengen van renovatieroosters is overigens een klus die je niet moet onderschatten. Een Klussen handboek komt hierbij wellicht van pas. Ook is er specialistisch gereedschap nodig als een lange diamantboor. Deze boormachine kun je overigens ook huren. Of je laat de gaten door een boorbedrijf aftekenen en boren (nat of droog). Als je Echt Zekerheid met Garantie wil, laat dan de gehele klus over aan een specialist.

Onderhoud uitbesteden

Voor veel mensen is het aanbrengen van renovatieroosters overigens een klus die je beter kunt laten doen. Uitbesteden aan de plaatselijke aannemer, zzp-er of klusbedrijf op regie of hiervoor een offerte laten uitbrengen. Ook zijn er Gespecialiseerde Bedrijven in vt-roosters aanbrengen, schadeherstel en na Isolatie bestaande woningen. Deze kunnen je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Ze helpen je graag dit specialistische werk uit te voeren. Het uitvoeren van een bouwtechnische keuring (inclusief rapport) is een kostbare aangelegenheid. Er zijn verschillende manier waarop je een voordelige woningkeuring kunt laten uitvoeren. Dit kun je o.a. doen door verschillende offertes te vergelijken of dit in samenspraak met een eventuele nieuwe koper/huurder te doen. Deze bouwkundige keuringen zijn namelijk onafhankelijk. 

Water in kruipruimte

Als er echt continu water in de kruipruimte staat, is het aanbrengen van ventilatieroosters alleen niet voldoende. Er zijn dan meerdere oplossingen nodig om schimmelvorming en de gevolgen hiervan op te lossen. Voor het uitvoeren van veel van deze specialistische werkzaamheden is bouwkundige kennis en ervaring vereist. Laat offertes uitbrengen door meerdere gespecialiseerde bedrijven tegelijk. Enkele voorbeelden en oplossingen voor het afvoeren van water uit de kruipruimte:

  • Bodem in kruipruimte lossteken.
  • Drainage aanbrengen kruipruimte (natuurlijke afvoer).
  • Drainage aanbrengen geforceerd (met klokpomp / vlotterpomp) in uitgegraven put (leger).
  • Vloer isoleren (isoleren van bestaande vloer).

Anderen bekeken ook: