verhuisdozen

Onverwachts een ontruiming van een huis regelen?

Krijgt een van uw ouders of oude vrienden een plek in het verzorgingshuis, omdat diegene niet meer voor zichzelf kan zorgen en heeft u nu de zorgen in hand om op korte termijn het ontruimen van een huis te regelen? Geen paniek!

Grote stap

Vergeet niet dat de persoon om wie het gaat er veel moeite mee heeft om het ouderlijke huis te verlaten en nu in hun laatste levensfase komen. Het is voor deze persoon ook een emotionele gebeurtenis. Van een huis waar veel herinneringen zijn komt de persoon nu in een klein huis waar ze niks kennen en zij zichzelf opnieuw moeten leren thuis voelen. In het ouderlijke huis zal veel achterblijven met waarden en emotionele herinneringen. Aan familie en vrienden is het nu de taak om te hulp te schieten.

Spullen houden of niet?

Bij een seniorenverhuizing of een woningontruiming moeten vrienden en familie kijken waar de persoon die is verhuis veel waarde aan hecht. Dit hoeft u natuurlijk niet alleen te doen. De senior is waarschijnlijk niet in staat om terug te gaan naar het huis, maar kan wel in gesprek met u gaan over wat wel en niet weg mag of wat er naar het nieuwe huis van de persoon gebracht moet worden. Echter kan dit helaas niet bij een overleden iemand. Omdat een ontruiming vaak allemaal onverwachts komt en binnen een bepaalde tijd moet waar u niet tot in staat bent moet u op de hoogte zijn van loods waar inboedel opgeslagen kan worden. U kunt dan op een later tijdstip, op het gemak, de spullen verdelen.

Er is ook hulp!

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden tijdens een ontruiming, denk aan coördineren, tijd en geduld hebben, administratief werk, verdelen van inboedel en het opzeggen van het huis. Woningontruimingcentrale kunt u hulp bieden waarbij nodig en bieden professionele hulp aan. Door het inzetten van een organisatie vergt het voor u minder energie en tijd!

Anderen bekeken ook: