Verhuizen in Amsterdam

Verhuizen in Amsterdam

Gaat u in Amsterdam verhuizen ? Dan hebben wij voor u een kleine opsomming gemaakt van de zaken waarmee u rekening dient te houden. Als u verhuist u vanuit een andere gemeente, moet u zich eerst inschrijven in de gemeente Amsterdam en uw verhuizing doorgeven en uw adreswijziging doorgeven. Vergeet u vooral niet een verhuisbericht te sturen aan uw vrienden en familie.
Dan is de vraag of u zelf gaat verhuizen of een verhuizer gaat inhuren. Gaat u zelf verhuizen dan kunt u op veel plaatsen een verhuiswagen huren in Amsterdam. Sixt, Diks, en Ouke Baas zijn de grote auto verhuurbedrijven waar u voor een redelijk prijs een verhuiswagen kunt huren. Zoekt u een verhuisbedrijf in Amsterdam met een goede verhuisservice dan zijn er voldoende verhuisbedrijven om uit te kiezen. M&M Verhuizingen, Feitsma Verhuizingen, Amsterdam Removal, de Wit Verhuizingen, Wiggelaar, Vlaming, Deudekom, Hulshof en Passies Verhuizers zijn de meest bekende namen in de stad.

Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een goedkope verhuizing van studenten verhuizers of zelf meesjouwen bij de Vrachttaxi.
De trappen in Amsterdam zijn vaak steil en het is bijna onmogelijk om met grotere meubelen naar boven te manoeuvreren. Om deze reden hebben de meeste woningen in Amsterdam een hijsbalk. Aan deze hijsbalk kan het ouderwetse touw en blok bevestigd worden. In dit touw kunnen de meubels ingebonden worden. Voor dozen en kleine spullen kan een hijsnet worden gebruikt.
Het inbinden van meubelen is wel een techniek apart, dus zorg wel dat er iemand bij is met verstand van zaken, voordat uw meubelen uit het touw vallen. Daarnaast zijn alle hijsbalken in Amsterdam niet even betrouwbaar meer. Dus wasmachines, piano’s en andere zware meubelen zijn niet aan te raden om met touw en blok te verhuizen.

Voor deze meubelen en natuurlijk ook voor hele verhuizingen in Amsterdam is het verstandiger om een verhuislift te huren. Een lift op een aanhanger kunt u voor ongeveer € 170,- per dag bij Boels of Bo Rent. Deze moet u dan nog wel zelf opbouwen afbreken en halen en brengen.
Bij Verhuislift Centrale (0800 0000) , verhuislift.nu en verhuisservice Nederland. Kunt u voor rond de € 90,- per uur een verhuislift met bediening huren.

Verder is het bijna overal in Amsterdam nodig om een ontheffing voor het plaatsen van een verhuiswagen te regelen. Dit kan een ontheffing voor stremming van de weg zijn, maar ook is het mogelijk om parkeervakken voor de deur te reserveren. Houdt u wel rekening met een flinke kostenpost. Op het moment van schrijven zijn de kosten om een weg te stremmen ongeveer € 230,- en het reserveren van parkeervakken kost ongeveer € 380,-
Soms staan er paaltjes in de weg. Vaak hebben winkels of hotels in de buurt de sleutel hiervan. Veel verhuisbedrijven hebben ook paalsleutels in het bezit.

Ook is het mogelijk om een paalsleutel te huren bij de gemeente hiervoor kunt u naar het stadskantoor bij u in de buurt.
Zorgt u , als u een straat gaat stremmen, voor een ”doorgaand verkeer gestremd” bord. Zo komt er geen toeterende rij auto’s achter uw verhuiswagen te staan. Wilt u weten wat de kosten zijn van uw verhuizing in Amsterdam, vraag dan vrijblijvend even een offerte aan via deze link.

Anderen bekeken ook:

Verhuizen begint hier